Silodent Oral Irrigator – Test &Ervaringsrapport

Hoe de Silodent orale irrigator zich verhoudt tot andere modellen en voor wie de aankoop de moeite waard is, leert u in deze review.

De orale irrigator van Silodent is een interessant alternatief voor andere apparaten om uw interdentale ruimtes te reinigen en de tandheelkundige zorg te optimaliseren.

  • De functie en toepassing is eenvoudig via de kraan.
  • Schoonmaken gaat snel en vergeleken met flossen, Mondspoelingen en Interdentale borstels gunstig.

Ik heb de Silodent orale irrigator van dichterbij bekeken en vertel je in dit ervaringsrapport of de aankoop de moeite waard is.

Ook geef ik je alternatieve aanbevelingen die volgens mij grondiger schoon zijn.

Aanbeveling
Silodent orale irrigator familie set met 3 bijlagen
Silodent Orale Irrigator

  • Hogedrukreiniging via de kraan.
  • Stroomvrije werking – geen oplader nodig.
  • Handig, snel en gemakkelijk te gebruiken.

Reinigt de interdentale ruimtes grondig en betrouwbaar.

Zie prijs

Deze testpost behandelt de volgende onderwerpen:

Tip: We hebben al tal van orale irrigators van verschillende fabrikanten getest. De testresultaten en best geplaatste apparaten zijn te vinden in de orale irrigator-test.

Functie & toepassing van de Silodent orale irrigator

De Silodent orale irrigator heeft alleen een kraan nodig voor gebruik. Daar sluit je de meegeleverde opzetstuk aan en is de orale beregener klaar voor gebruik.

silodent orale irrigator
Naast elektrische tandenborstels zijn orale irrigators zoals de Silodent een zeer goede aanvulling op de dagelijkse tandverzorging.

De functie is heel eenvoudig: water wordt gebundeld in een zeer fijne straal, waarmee u interdentale ruimtes net zo grondig kunt reinigen als uw tandarts.

Dit bespaart u de omslachtige behandeling van tandzijde. Door de hoge druk verwijdert de Silodent ook hardnekkig vuil en voedselresten betrouwbaarder dan handmatig spoelen met mondwater.

In de praktijk kan het onbekend of ongemakkelijk aanvoelen wanneer u voor het eerst naar uw orale beregenaar grijpt – vooral als uw laatste tandartsafspraak een tijdje geleden was.

Na een paar keer aanbrengen wen je echter aan deze vorm van schoonmaken en heb je een veel schoner gevoel in je mond dan na een lange worsteling met tandzijde of de onaangename verbranding van een mondwater.

Tip: In tegenstelling tot stationaire (Waterpik 660) of mobiele orale irrigators (Sonicare Airfloss), heeft de Silodent geen watertank nodig. De reinigingsstraal is direct verbonden met de kraan.

Handig &transporteerbaar

De orale beregenaar neemt niet meer ruimte in beslag dan een fles mondwater en is daarom ook geschikt voor bagage en je volgende vakantie.

silodent orale irrigator
Makkelijk op te bergen en extra flexibel omdat je geen stroom of batterij nodig hebt. De Silodent is dus te gebruiken in elke badkamer met een kraan.

Als u niet de mogelijkheid heeft om dingen zoals interdentale borstels op uw bestemming te kopen, kan de orale beregenaar hier helpen.

Zolang u de beschikking heeft over een kraan, kunt u de orale beregenaar feilloos gebruiken.

Flexibele watertemperatuur & reinigingssterkte

Met de kraan kunt u de temperatuur van de waterstraal naar wens instellen – op voorwaarde dat de kraan temperatuurregeling heeft.

De kraan in mijn badkamer behandelt warm en koud water apart, dus ik had alleen opties A of B, hoewel ik natuurlijk koos voor koud water.

Maar dat was voor mij niet onaangenaam.

silodent orale irrigator

De kracht van de Wasserstrahls kan eenvoudig worden aangepast op de orale irrigator. U kunt dus een zachtere straal gebruiken of interdentale ruimtes reinigen met “hoge druk”.

Ik vond de waterstraal in mijn test erg zwak en ik moest vaak helpen met tandzijde. Andere modellen zoals de Waterpik WP 100 overtuigen me veel meer.

Al met al is schoonmaken met water zachter voor tandvlees en tanden dan direct contact met tandenborstels, flosdraad of chemicaliën.

Qua prijs is de Silodent de moeite waard

Hoewel u regelmatig tandzijde, mondwater en Co. moet kopen, kunt u de orale irrigator jarenlang gebruiken na een eenmalige aankoop.

silodent orale irrigator

Op de lange termijn bespaart dit u geld en regelmatige nieuwe aankopen. Vooral als u het afval dat u creëert wilt verminderen, is dit een geweldige optie.

Laag waterverbruik & opvolgingskosten

De orale irrigeerder wint in vergelijking met tandzijde of mondwater, niet alleen omdat de aanschafkosten slechts één keer worden gemaakt.

Andere orale irrigators hebben elektriciteit nodig om te werken. De Silodent daarentegen werkt via de druk van de kraan en verbruikt alleen water. En in zeer kleine hoeveelheden.

silodent oraal irrigator waterverbruik

Ik moet toegeven dat ik tijdens de hele tandenpoetssessie vaak de kraan open heb gedraaid, waardoor ik sowieso meer water verspil dan ik nodig heb.

Via de orale beregenaar kwam dit water tijdens de test in ieder geval tot het doel.

De Silodent is ook gemakkelijk te onderhouden als een onderdeel breekt. De gehele orale irrigator is modulair. U kunt dus elk item naar wens vervangen. Reserveonderdelen zijn online beschikbaar tegen lage kosten.

Is de Silodent orale irrigator geschikt voor u?

Hoewel iedereen de orale irrigator naar believen kan gebruiken (het wordt de “Gouden Standaard van Mondhygiëne” genoemd op de website van het bedrijf), zijn de voordelen ervan vooral duidelijk als u een van de volgende mensen bent.

silodent orale irrigator test

  • Flossen vermijd je, want de omslachtige omgang met de dunne draden is voor jou een verschrikking.
  • Ze hebben vaak hardnekkige voedselresten op moeilijk bereikbare plaatsen (bijvoorbeeld via bruggen, kronen of beugels).
  • Je houdt van het gevoel dat je krijgt bij een professionele gebitsreiniging.
  • U bent actief betrokken bij milieubescherming en wilt daarom plastic afval en ander afval in uw dagelijks leven minimaliseren.

Deze 4 types zullen zichtbaar tevreden zijn met de Silodent orale irrigator.

Zelf behoor ik tot type 1, al kan ik flossen, maar ik vind het niet prettig.

Aan de andere kant was het rijden met mijn tanden als een auto met een straal water tijdens het schoonmaken veel leuker.

Orale irrigator vs professionele gebitsreiniging

Kortom, de orale irrigeerder is geschikt voor iedereen. Ik wil hier echter een korte opmerking maken, omdat de vergelijking tussen orale irrigators en professionele gebitsreiniging vaak wordt getrokken.

silodent orale irrigator reiniging

  • Een orale beregenaar komt heel dicht in de buurt van het reinigen van tanden bij de tandarts, maar er zijn nog steeds aanzienlijke verschillen tussen.
  • De maximaal haalbare druk bij de tandarts is hoger, waardoor hij tandsteen effectief kan elimineren.

Met een orale irrigator thuis krijgt u niet hetzelfde resultaat.

Verwacht dus niet dat je het schoonmaken bij de tandarts helemaal kunt overslaan als je een perfect, schoon gebit wilt.

De Silodent orale irrigator in vergelijking met andere modellen

De Silodent oral irrigator is vooral licht en handig, makkelijk op te bergen en daardoor ook geschikt voor vakanties. Het verbruikt geen elektriciteit en is al met al erg goedkoop.

Philips Sonicare Luchtfloss
In tegenstelling tot de Silodent heeft de Philips Sonicare Airfloss een ingebouwde watertank en diverse nozzles voor reiniging. Het is ook geschikt voor op reis, maar met een oplader.

Andere orale irrigators zijn al groter en alleen geschikt voor thuisgebruik. Maar deze modellen worden geleverd met meer accessoires en een nog professionelere toepassing.

  • De Waterpik 660 orale irrigeerder ziet er in vergelijking zeer hoge kwaliteit en nobel uit, zoals de professionele apparaten bij de tandarts.
  • Met mijU kunt kiezen tussen verschillende instellingen voor het schoonmaken.
  • Naar mijn mening is de Waterpik 660 momenteel de beste orale irrigeerder op de markt.

U vindt alle aanbevolen alternatieven, inclusief vergelijking, in onze orale irrigator-test. Daar kunt u ook andere modellen ontdekken om het juiste model voor u te kiezen.

Conclusie: Silodent orale irrigeerder

De Silodent orale irrigeerder is voor weinig geld geschikt als goed alternatief voor mondspoelingen, tandzijde en interdentale borstels.

Bovenal bespaart het ruimte en verbruikt het geen elektriciteit voor gebruik. Het enige wat je nodig hebt is toegang tot een wateraansluiting.

Dit bespaart u geld bij elke beurt en stelt u in staat om uw tandheelkundige zorg op de lange termijn aan te vullen met een goede reinigingsmethode.

  • Als u bereid bent meer uit te geven en het apparaat voornamelijk thuis wilt gebruiken, bent u beter af met een stationaire orale irrigator. Hier kunt u nog betere reinigingsprestaties bereiken.
  • Maar als u op zoek bent naar een goedkope maar nuttige orale irrigator, misschien ook voor vakanties of een zakenreis, dan is de Silodent orale irrigator een solide keuze.

Ik kan de Silodent dan ook vooral aanraden aan beginners die nog onbeslist zijn en niet meteen een van de grote apparaten willen aanschaffen.

Silodent Orale Irrigator

73 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi70
Verwerking & houdbaarheid80
Accessoires & Extra’s70
Algemene conclusie

De eenvoudige toepassing en het goede reinigingsresultaat overtuigen met de Silodent orale irrigator. Zonder extra reinigingsmodi of accessoires is hij bijzonder geschikt als instapmodel.
Zie prijs- en klantrecensies*